Nieuws

Nieuws

 • Aanvliegroute Lelystad kan hoger. Moet hoger!

  Aanvliegroute Lelystad kan hoger. Moet hoger!

  Vanaf 2019 dalen massa’s vliegtuigen over grote delen van Overijssel naar het vergrote vliegveld Lelystad. Zes keer per uur, met donderend geraas, op nauwelijks een kilometer hoogte. Zwolle, het Vechtdal,… lees meer »

 • Glasvezel in het buitengebied van Hoonhorst

  Glasvezel in het buitengebied van Hoonhorst

  In het najaar van 2016 is de vraagbundeling om te komen tot die gewenste glasvezelverbinding in het buitengebied voor onder andere Hoonhorst door Glasvezel Buitenaf (CIF) uitgesteld. Dat geldt voor het hele Vechtdal Breedband gebied… lees meer »

 • Feestelijke afsluiting programma duurzame dorpen

  Feestelijke afsluiting programma duurzame dorpen

  Onlangs heeft de provincie het programma “Duurzame Dorpen” feestelijk afgesloten bij de Aardehuizen in Olst. In 2010 won Hoonhorst die prijs met het mooie bedrag dat hieraan gekoppeld was. In totaal zijn ongeveer 15 dorpen… lees meer »

 • Hoonhorst krijgt een Materieel-o-theek

  Hoonhorst krijgt een Materieel-o-theek

  Hoonhorst krijgt een Materieel-O-theek!

  Heel veel inwoners van Hoonhorst hebben materialen en spullen staan die eigenlijk maar af en toe gebruikt worden. Eigenlijk is dit jammer! Om duurzamer om te gaan met hun… lees meer »

 • Met de dorpsdeelauto op weg.....

  Met de dorpsdeelauto op weg.....

  Vele vrijwillige chauffeurs en enkele Hoonhorsters gebruiken met veel plezier de dorpsdeelauto voor allerlei ritten en ritjes. De dorpsdeelauto is te reserveren via het systeem van Mywheels, waarbij reservering en afrekenen van kosten… lees meer »

 • Weg met dat jaren '90 witgoed!

  Weg met dat jaren '90 witgoed!

  Een tijdje geleden hoorde ik tijdens een presentatie van Buurkracht dat een oude koelkast soms wel 300 euro per jaar aan stroom kan verbruiken. Terwijl een nieuwe koelkast met dezelfde inhoud maar 20 tot 40 euro per jaar aan energie… lees meer »

 • Lokale dialoog Sociaal Domein

  Lokale dialoog Sociaal Domein

  De gemeente Dalfsen wilde graag in het kader van het ‘Festival der Verantwoording’ in gesprek over de rol en functie van de dorps-en buurtkamers.

  Het klonk moeilijk maar bleek een leuke, interessante… lees meer »

 • Handige dorpsaanhanger

  Handige dorpsaanhanger

  Onze penningmeester constateert een levendig gebruik van de dorpsaanhangwagen. Deze handige aanhangwagen wordt steeds vaker verhuurd en wie weet ingezet voor verhuizing, ritje naar de paasbult, Ikea of bedenk het maar.  De kring… lees meer »

 • Krachttoer

  Krachttoer

  Op vrijdag 24 juni jl. deed de Krachttoer Overijssel, georganiseerd door Stimuland, Hoonhorst aan. In 2 bussen trokken lokale initiatiefnemers, raadsleden, ambtenaren, adviseurs en wethouders een dag langs een groot aantal… lees meer »

 • Glasvezel: het komt eraan!

  Glasvezel: het komt eraan!

  Glasvezel voor supersnel internet in het buitengebied van Hoonhorst. Het lijkt nog steeds een beetje merkwaardig, alleen het gaat echt gebeuren als 50% van de inwoners en bedrijven in het buitengebied binnenkort… lees meer »