Met de dorpsdeelauto op weg.....

Met de dorpsdeelauto op weg.....

Met de dorpsdeelauto op weg.....

Vele vrijwillige chauffeurs en enkele Hoonhorsters gebruiken met veel plezier de dorpsdeelauto voor allerlei ritten en ritjes. De dorpsdeelauto is te reserveren via het systeem van Mywheels, waarbij reservering en afrekenen van kosten ‘automatisch ‘ geregeld worden. De laatste tijd zijn er echter diverse storingen met het systeem geweest. Tel daarbij op sommige dorpsbewoners de procedure via Mywheels net een te hoge drempel vinden om de dorpsdeelauto te huren. Om die reden zijn we ons aan het orienteren op een toegankelijker systeem voor alle gebruikers (inclusief de vrijwilligers).

Dit blijkt nog een hele uitdaging: het probleem is niet een systeem van reserveren en afrekenen vinden, maar een bijbehorende verzekering die een goede dekking heeft tegen een redelijke prijs afsluiten blijkt nog niet eenvoudig. Als het met de verzekering lukt dan kunnen we overstappen naar een toegankelijker reserveringssysteem tegen een aantrekkelijke vergoeding voor de huurders. Maar voorlopig is het nog niet zo ver. Voorlopig wordt Mywheels aangehouden totdat de hele omzetting van de verzekering kan worden gerealiseerd.

Ondertussen zijn er ook contacten met de Provincie en de Gemeente Dalfsen over de mogelijkheden voor het plaatsen van een extra laadpunt in het dorp. Het animo voor elektrisch rijden neemt toe,; onder Hoonhorsters, maar ook onder bezoekers, die nu vaak tijdens hun visite aan ons dorp geen vrij laadpunt treffen. De wereld van het elektrisch rijden is volop in beweging….

« Terug naar nieuws