Hoonhorst krijgt een Materieel-o-theek

Hoonhorst krijgt een Materieel-o-theek

Hoonhorst krijgt een Materieel-o-theek

Hoonhorst krijgt een Materieel-O-theek!

Heel veel inwoners van Hoonhorst hebben materialen en spullen staan die eigenlijk maar af en toe gebruikt worden. Eigenlijk is dit jammer! Om duurzamer om te gaan met hun investering, willen wij dit efficiënter maken. De opzet is om deze materialen en spullen in kaart te brengen. Via de Materieel-O-theek wordt een lijst/database aan gelegd die gedeeld kunnen worden met inwoners van Hoonhorst. Niet alleen materialen maar ook diensten en kennis van anderen. Te denken is hierbij aan o.a.

  • Materiaal bv: ladder, steiger, statafel, gereedschap.
  • Diensten bv: tuin, kleding verstellen, technische reparaties.
  • Overtollige producten bv: fruit, groente,  kleding.         

De materieel-O-theek heeft geen eigen opslag, alles blijft bij de inwoners / verenigingen “thuis”. Wij fungeren alleen als tussen persoon om mensen met elkaar in contact te brengen.               

Iedereen die gerelateerde inzet toont aan de Materieel-O-theek van Hoonhorst, kan op deze wijze het Hoonhorster ruilmiddel de ”BETTIE ” verdienen. Resultaat: Duurzaam gebruik van materialen en diensten. Ontvang Noaberschap of………. een BETTIE ( een eigen ruilmiddel voor ons dorp).

Wat we wel in acht nemen is dat wij niet concurreren met de lokale middenstand. Noaber zijn waar het kan en professioneel waar het nodig is!    

Wilt u meedenken en helpen of is er nog een vraag: voor meer informatie kunt u terecht in het Anjerpunt, bel (0529) 793010 of stuur een mail naar materieelotheek@duurzaamhoonhorst.nl

"Noaber veur een noaber" is het motto van de materieelotheek Hoonhorst. Om alvast een indruk te krijgen van hoe het werkt, maakten Hoonhorster noabers een paar filmpjes. Kijk op de facebookpagina van de Materieelotheek van Hoonhorst.

« Terug naar nieuws