Duurzame dorpsdeelauto: hoe werkt het

Duurzame dorpsdeelauto: hoe werkt het

Hoe meld ik me aan?

Ga naar de website van MyWheels. Klik rechtsboven op 'word lid', vul vervolgens je e-mailadres in en klik op 'aanmelden'. Na de registratie ontvang je een e-mail om je e-mailadres te verifieren. Druk in de e-mail op de link 'Bevestig je e-mail adres en kies een wachtwoord'. Vervolgens word je naar de website gestuurd, voer hier het wachtwoord in dat je voortaan wil gebruiken om in te loggen. Hierna ben je ingelogd op de website en heb je een account.

Een e-mail adres kan maar een keer in ons systeem voorkomen. Als je al een account hebt, maar je bent je wachtwoord vergeten kun je je wachtwoord opnieuw instellen door op 'wachtwoord vergeten' te klikken.

Moet ik een borg betalen?

Om te kunnen rijden moet je minimaal 250,- euro rijtegoed storten als borg, bij voorkeur via iDeal. Je krijgt immers een auto mee en de eigenaar van de wagen wil enige zekerheid dat je aan je betalingsverplichtingen zal voldoen. Je kunt pas rijden als de borg binnen is. Als je alleen je eigen auto wilt verhuren, betaal je natuurlijk geen borg.

Moet ik een scan van mijn rijbewijs sturen?

Ja, iedereen moet een scan of foto van zijn rijbewijs sturen. Het maakt niet uit of je auto's wilt gebruiken of juist je eigen auto wilt delen, we willen graag zeker weten dat jij het bent.

Hoe reserveer ik de auto?

De duurzame dorpsdeelauto heeft op internet zijn eigen agenda. Volg het stappenplan hieronder om de auto te reserveren. Als je lid bent is het overigens ook gewoon mogelijk om een andere auto te reserveren.

  1. Login op de website door rechtboven op de link 'login' te klikken.
  2. Klik op 'huur een auto' en vul als locatie Hoonhorst in.
  3. Zoek de Renault Kangoo Maxi Z.E. Hoonhorst en klik op 'reserveer'.
  4. Kijk of de auto vrij is gedurende de door jou gewenste tijd.
  5. Maak je reservering en klik OK.

Je kunt de auto  reserveren nadat MyWheels je rijbewijs heeft gecontroleerd hebben en je de borg betaald hebt.

Mag een medelid ook rijden?

Ja, je kunt iemand aanwijzen die als medelid op jouw contract mag. Jij bent dan verantwoordelijk voor zijn of haar betaling. Het medelid dient zich eerst zelf (gratis) aan te melden bij MyWheels en ook zijn rijbewijs te 'uploaden'. Stuur ons daarna een mail waarin je aangeeft wie je als medelid wilt toevoegen (zet het e-mail adres van die persoon erbij). In verband met de verzekering mag je nooit iemand laten rijden die geen lid is.

Wat kost het?
Wil je de dorpsdeelauto gebruiken dan betaal je voor elke rit een starttarief (boekingskosten MyWheels) Daarnaast betaal je voor de tijd dat je de auto gebruikt en voor de gereden kilometers.

Hieronder vindt je een overzicht van alle kosten:

  • Starttarief (boekingskosten): 4 euro per rit
  • Uurtarief: 2,50 euro per uur (max. 25 euro per dag)
  • Prijs per gereden km: 25 cent

Daarnaast is er een eigen risico van 250 euro. Voor bestuurders t/m 24 jaar en voor bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro.

Is het toegestaan om te roken of dieren te vervoeren?
Het is niet toegestaan te roken in de auto's. Ook het vervoer van (huis)dieren is niet toegestaan. Ook hier zijn uitzonderingen mogelijk. Indien een roker zijn auto beschikbaar stelt (die in zijn eigen auto rookt) wordt dat duidelijk vermeld, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat betekent het als een reservering in aanvraag is?
Reserveringen worden meestal automatisch bevestigd. Dat wil zeggen dat je reservering definitief is. Echter indien de auto die je wilt gebruiken van een particulier is, dan kan hij zelf bepalen of hij een reserveringsverzoek honoreert of niet. De reservering staat in aanvraag tot hij heeft gereageerd. Ook indien iemand nog geen scan van zijn rijbewijs gestuurd heeft of geen borg betaald heeft komt een reservering in aanvraag tot dat opgelost is. Tenslotte kunnen er situaties zijn waarin MyWheels de reservering handmatig wil controleren (in deze beginperiode in verband met de overgang op het nieuwe systeem bijvoorbeeld). Neem contact met ons op als een reservering in aanvraag blijft en je niet snapt waarom.

Hoe zeg ik op?
Opzeggen kan per e-mail (of schriftelijk). Aangezien je alleen betaalt als je rijdt, kun je ook overwegen gewoon lid te blijven voor als je ineens een auto nodig hebt. Als je verwacht een tijd geen rit te maken kun je ook je borg terug laten storten en wel lid blijven. Je kunt dat via de mail vragen. Zodra je weer wilt gaan rijden, moet de borg wel weer gestort worden.

Instructiefilm

Bekijk hier de Instructiefilm waarin het gebruik van de dorpsdeelauto wordt uitgelegd. In deze film wordt onder andere het laadproces uitgelegd en het elektrisch rijden gedemonstreerd.